Ochrona w przetwórstwie żywności

 
 
 

Minimalizuje ryzyko skażenia żywności.

 
 
 
 
 
 

W przemyśle spożywczym ryzyko zanieczyszczenia produktów i zakażeń wynikających z pracy osób zatrudnionych w procesie produkcji jest bardzo wysokie.Zanieczyszczenie może mieć istotny wpływ na jakość i trwałość żywności oraz może negatywnie wpływać na wizerunek marki i generować koszty. 

Odzież wykonana z włókien DuPont™ Tyvek® i DuPont™ Tychem® została zaprojektowana w taki sposób, aby zapobiegać zanieczyszczeniu przez cząsteczki kurzu, bakterie, zarodniki i pasożyty przenoszone na zwykłej odzieży lub ludzkim ciele.

 
 
 

Odzież ochronna Tyvek®

Tyvek® pomaga zapewnić idealną równowagę między wymaganiami ochrony, trwałości i wygody pracowników w środowiskach przemysłowych i miejscach z kontrolą sterylności, takich jak niektóre hale produkcyjne, zakłady farmaceutyczne, fabryki pojazdów czy usługi komunalne.

Więcej
 
 
 

Ochrona przed cieciem i uszkodzeniami mechanicznymi

Tylko Kevlar® jest w stanie zapewnić ochronę przed licznymi zagrożeniami, jednocześnie dając pracownikom komfort.DuPont oferuje również usługi konsultacyjne z zakresu nowych standardów, nowych rozwiązań itd.

Więcej