Stosowane w witrynie pliki cookie pomagają nam świadczyć i udoskonalać nasze usługi online. Kontynuując przeglądanie, zgadzasz się na użycie plików cookie zgodnie z naszą Polityką prywatności.

Ochrona żywności

Kompleksowe rozwiązania do ochrony żywności

Konsumenci podejmują dziś decyzje zakupowe, biorąc pod uwagę kwestie bezpieczeństwa i jakości żywności — producenci potrzebują więc skutecznych i efektywnych rozwiązań do jej ochrony.

W skomplikowanych systemach, w których produkty spożywcze są sprzedawane za pośrednictwem długich łańcuchów dostaw, poważne wyzwanie stanowi kontrola szerokiej gamy mikroorganizmów. Ochrona żywności obejmuje kwestie ochrony fizycznej, chemicznej i biologicznej, w celu zarówno zachowania kontroli nad mikroorganizmami powodującymi psucie się żywności i patogenicznymi, jak i wydłużenia okresu przydatności produktów do spożycia, z jednoczesnym przestrzeganiem zasad bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

Firma DuPont oferuje szeroką gamę produktów do ochrony żywności, aby pomóc producentom w szybkim, skutecznym i efektywnym spełnianiu rygorystycznych standardów wdrażanych przez nich programów ochrony żywności.

W skład naszych łatwych w obsłudze, opartych na biotechnologii molekularnej rozwiązań do diagnostyki żywności wchodzi system BAX® umożliwiający dokładne, niezawodne testowanie produktów spożywczych pod kątem obecności patogenów, a także system RiboPrinter® do monitorowania środowiska mikrobiologicznego w firmie producenta.

Oferujemy też serię znakomitych kultur ochronnych oraz mieszanek Danisco® stanowiących połączenie składników naturalnych o starannie zdefiniowanym działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwutleniającym, które po ich włączeniu w skład receptury produktów spożywczych pomagają w zmniejszeniu ilości niepożądanych bakterii i wydłużeniu okresu przydatności produktów do spożycia.