Stosowane w witrynie pliki cookie pomagają nam świadczyć i udoskonalać nasze usługi online. Kontynuując przeglądanie, zgadzasz się na użycie plików cookie zgodnie z naszą Polityką prywatności.

Dodatki do żywności

Składniki zwiększające wartości odżywcze, zdrowotne i bezpieczeństwo pokarmów

Firma DuPont zgromadziła liczne ekologiczne składniki odżywcze, aby podnieść jakość produktów spożywczych, a jednocześnie poprawić ich trwałość i wartość zdrowotną.

Składniki produkowane przez firmę DuPont™ Danisco® umożliwiają obniżenie zawartości tłuszczu, cukru i soli bez zmiany smaku i wyglądu pokarmów, a jednocześnie mają korzystne działanie na układ trawienny, immunologiczny i kostny.

Nasze składniki sojowe są ekologicznym źródłem protein korzystnie wpływających na serce.

Klienci mają codziennie kontakt z naszymi składnikami pokarmowymi, które można znaleźć niemal na każdej półce w sklepie spożywczym: w jogurcie, którego kwaśny smak jest efektem zastosowania naszych kultur bakterii mlekowych… w chlebie na kanapki i serze zawierających nasze enzymy, emulsyfikatory i kultury bakterii… w sosach do sałatek, do których dodano nasze stabilizatory i przeciwutleniacze, aby zapewnić im doskonałą konsystencję i trwałą świeżość.

Nasze składniki pokarmowe zwiększają wartość zarówno dla producentów, jak i konsumentów.